Et eksempel på, hvordan du kan anvende fermenterede produkter, er en dejlig dip med ansjoser og tun.

  • 1 dåse tun i olie
  • 4-6 ansjosfileter alt efter, hvor st.rkt den skal smage
  • 1-2 fed fermenterede hvidløg
  • 1 spiseskefuld kapers
  • 1/4 fermenteret citron
  • 1 spiseskefuld fermenteret tomat (fra saltlagen)
  • 1 spiseskefuld fermenteret tomater fra olie
  • 6-8 peberkorn
  • 1-2 spiseskefulde god mayonnaise

Citron, hvidløg, tomat tages fra krukken med citronfermentering.

Tag de tørrede tomater fra oliefermenteringen.

Skær den kvarte citron i mindre stykker og kør ansjoser, hvidløg, kapers, peberkorn sammen med tunen med olien fra dåsen igennem en food-processor. Tilsæt et par spiseskefulde mayonnaise og fortsæt indtil glat, altså en ensartet konsistens.

 

HUSK! De fermenterede produkter indeholder salt, så tilsæt ikke salt, før du har smagt på den færdige blanding.

Denne dip er god til rå grøntsager, og kan også bruges til kogt kalvekød i tynde skiver, vitello tonnato.

TIP: Prøv den på tynde skiver kogt kold tunge i stedet for kalvekød.

Kan også anvendes som dip til en porretærte og meget andet.