De fleste af os drikker kombucha the og tænker ikke over de andre anvendelsesmuligheder, der er.

Et af de mere festlige bud er at anvende kombucha the til at lave Kambutini, en variant a Dry Martini, noget, som kunne være elegant og anderledes at servere som cocktail til jule og nytårsselskaber. Vi smagte den første gang på restaurant Geist på Kongens Nytorv og den kom med det samme på vores hitliste med fermenterede produkter.

Hvad er Kombucha?

Det er en drik, der laves på en “kombucha svamp”. Det er ikke en svamp, på trods af navnet. Den hedder rigtigt: SCOBY. Det står for symbiotic colony of bacteria and yeast, altså en samarbejdende koloni af bakterier og svampe.

Sådan gør du:

Du skal først have fat i en Scoby og den kan købes på nettet. Prøv her: www.kombuchasvampen.dk

SCOBYen fodres med te og sukker og fermenterer til en kulsyreholdig drik i løbet af en uges tid, afhængig af temperatur. Du høster derefter drikken, men efterlader lidt og genopfylder med te og sukker. Fyld op med forholdet 1 liter te og 75 g sukker.

Du kan tilsmage din kambucha ud fra din personlige smag. Vi synes, at ingefær går rigtigt godt sammen med grundsmagen. Derudover er ingefær i sig selv sundt, så det er en ekstra fordel.

Hvis du vil imponere dine gæster og servere  Kombutini, så prøv opskriften her:

Opskrift på Kombutini:
Kombutini er en variation af en dry Martini, hvor Kombuchaen erstatter Vermouth.

Vi laver den således:

Vi hælder kombucha på en plastflaske og tilsætter to spiseskefulde reven ingefær, samt en spise-skefuld sukker for at holde fermenteringen i gang. Denne flaske har vi i køleskabet og tager et lille glas dagligt.

Til kombutinien mikser vi 3 cl ingefær kombucha med 9 cl god vodka i en cocktail shaker med is.

Server i cocktail glas og drik, før bakterierne har drukket det hele! Sandsynligvis den sundeste cocktail, der findes.

En helt revolutionerende brug af Kombucha er fremstilling af tøj. Ja det lyder simpelthen for underligt, men det er ikke desto mindre sandt. Det er en gruppe videnskabsfolk og designere fra Queensland, som har fundet på at lave tøj af tørret kombucha. Tøj lavet af kombuchathe 

Følg gruppen fermentering danmark på facebook og se, hvad andre lægger op om fermentering. Der kan I også dele jeres egne erfaringer og opskrifter.

God weekend

Jimmie og Lisbeth