Mens vi venter……..

Foråret er ifølge kalenderen officielt begyndt, men det er der jo kun spæde tegn på, når man bor på den nordlige del af kloden. For nogle af os, som er lidt tættere på ækvator er foråret i fuld gang, men alligevel er der jo ikke så meget at høste endnu. Det kan blive til lidt blomsterhøst, såsom Narcisser, Hyacinther, Iris og afklipning af smukke frugtgrene og Forsytia til stuerne.

Asparges er der masser af, salaterne er også så småt på vej, og der er porrer og løg i bedene samt helt små kålplanter, som lige er sat ud. Forkælede og alligevel er vi utålmodige efter mere.

Der er til gengæld ikke så mange spiselige blomster at høste endnu, så vi må gå og glæde os til den tid kommer.

I mellemtiden er der fornøjelsen af at have tørret en masse spiselige blomster fra sidste sæson. De står på glas og de er stadigvæk smukke og har bevaret farven så flot.

Hvad bruger vi dem til ?

Hos os bruges de som ingrediens i vores fermenterede salt og de er selvfølgelig valgt med omhu.

Vi har den filosofi, at vi hellere sår for mange salater og andre grøntsager og lader dem gå i frø, så vi kan bruge blomster og frø. På den måde behøver man ikke ærgre sig over, at man ikke får høstet al salaten eller får sellerien brugt. Selleriblomster og frø er fantastiske i salater. Blomsterne er især brugbare i tørret form.

Det er vigtigt at finde spiselige blomster og sikre sig, at de ikke er giftige.

Der findes rigtig mange bøger om emnet og opslagsbøger om både vilde blomster og urter. Nogle af dem er på engelsk og selvom det kræver lidt mere tid at læse dem, så er det umagen værd. Det er svært at finde den samme mængde viden på dansk, fordi oplaget bliver så lille, når der er så få læsere.

Hvad har vi glassene?

I glasset til venstre har vi tørrede Tagetes, det næste glas indeholder Rapini blomster, glas nr.2 fra højre indeholder en blanding af Cikorie og Purløgsblomster og glasset til højre indeholder Hibiscus.

Hibiscus virker vanddrivende og er derfor et godt valg til salt. Lav din egen research og find lige de blomster der kan gavne dig.

Når sæsonen starter fortæller vi dig mere om vores egen lille produktion af fermenteret salt.

God søndag

Jimmie og Lisbeth