Chokoladeis en af vores favoritter!
Nu får vi endelig lagt en opskrift op, hvor vi viser, hvad vi bruger de fermenterede appelsinskræller til. De er fulde af mælkesyrebakterier og tilfører derfor både den dejlige appelsinsmag til chokoladen, men også de gode bakterier.
Ingredienser:
500 ml kokosmælk (kan erstattes af 200 ml mælk + 300 ml fløde)
3 æggeblommer
50 g kakaopulver
75 g mørk chokolade
75 g muscovadosukker
6 -8 strimler appelsinskræl – fermenteret til den er blød
Tilsæt gerne en sjat cognac, det giver et ekstra pift.
Du kan evt. pynte med nogle friske skiver appelsin.
Sådan gør du:
Lun kokosmælken i en gryde, tilsæt kakaopulver og pisk indtil blandet. Tag gryden af blusset og tilsæt chokolade, der er brækket i stykker. Lad chokoladen smelte helt og rør en gang i mellem for at sikre dette.
Blend muscovadosukkeret (det er nemlig lidt for groft) med de fermenterede appelsinskræller (strimlede).
Pisk æggeblommer med appelsinsukkeret til massen bliver cremet. Hæld det hele på en ismaskine og tilsæt en sjat cognac.
Sundere kan det næsten ikke blive! 😉
Jimmie og Lisbeth