Den lovede chokoladekage er endelig på bloggen.
Chokoladekage med orangesmag. Her er endnu en dessert, hvor de fermenterede appelsinskaller giver karakter.
Den springform, som bruges til kagen er 19cm i diameter.
Ingredienser, kage:
3 æg
100 g (muscovado) sukker
1 (over)moden banan
100 g smør
8-10 strimler fermenterede appelsinskaller
100 g mandelmel
50 g kakao
1 tsk. Bagepulver
Ingredienser, overtræk:
100 g neutral phillidelphia ost eller lignende produkt
50 g (muscovado) sukker
6-8 fermenterede strimler appelsinskaller
Sådan gør du:
- Smelt smøret over lavt blus
- Del æggene i to skåle, blommer i en skål og hvider i en anden
- Pisk æggehviderne stive
- Blend muscovadosukker med de fermenterede appelsinskaller (nemmest i en stavblender bund)
- Pisk æggeblommer cremede med sukkerblandingen
- Pisk bananen ind i blandingen
- Tilsæt mandelmel, kakao og bagepulver og rør forsigtigt
- Tilsæt det smeltede smør og rør forsigtigt
- Vend de piskede æggehvider i dejen med en dejskraber
- Hæld i en smurt springform og bag ved 160 grader i ca. 40 min.
Et ekstra pift………. (Jimmie kan jo ikke lade være )
Prik nogle huller i den bagte kage og spray den med lidt cognac
Overtræk:
- Blend muscovadosukker med de fermenterede appelsinskaller
- Bland sukkerblandingen med friskosten
Pynt evt. med strimler af fermenteret appelsin og/eller frisk appelsin som du synes. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.
TIP: Har du overmodne bananer så skræl dem og læg dem i fryseposer og frys dem ned til senere brug i kager. De bør aldrig kasseres!
Vi kan ikke lide madspild her i huset.
Jimmie og Lisbeth