Den lovede chokoladekage er endelig på bloggen.

Chokoladekage med orangesmag. Her er endnu en dessert, hvor de fermenterede appelsinskaller giver karakter.

Den springform, som bruges til kagen er 19cm i diameter.

Ingredienser, kage:

3 æg

100 g (muscovado) sukker

1 (over)moden banan

100 g smør

8-10 strimler fermenterede appelsinskaller

100 g mandelmel

50 g kakao

1 tsk. Bagepulver

Ingredienser, overtræk:

100 g neutral phillidelphia ost eller lignende produkt

50 g (muscovado) sukker

6-8 fermenterede strimler appelsinskaller

Sådan gør du:

  1. Smelt smøret over lavt blus
  2. Del æggene i to skåle, blommer i en skål og hvider i en anden
  3. Pisk æggehviderne stive
  4. Blend muscovadosukker med de fermenterede appelsinskaller (nemmest i en stavblender bund)
  5. Pisk æggeblommer cremede med sukkerblandingen
  6. Pisk bananen ind i blandingen
  7. Tilsæt mandelmel, kakao og bagepulver og rør forsigtigt
  8. Tilsæt det smeltede smør og rør forsigtigt
  9. Vend de piskede æggehvider i dejen med en dejskraber
  10. Hæld i en smurt springform og bag ved 160 grader i ca. 40 min.

Et ekstra pift………. (Jimmie kan jo ikke lade være )

Prik nogle huller i den bagte kage og spray den med lidt cognac

Overtræk:

  1. Blend muscovadosukker med de fermenterede appelsinskaller
  2. Bland sukkerblandingen med friskosten

Pynt evt. med strimler af fermenteret appelsin og/eller frisk appelsin som du synes. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

TIP: Har du overmodne bananer så skræl dem og læg dem i fryseposer og frys dem ned til senere brug i kager. De bør aldrig kasseres!

Vi kan ikke lide madspild her i huset.

Jimmie og Lisbeth