Du kan lave din egen fermenterede krydderblanding fuldkommen, som du selv vil have den og med de ingredienser, som sæsonen byder på.
Her har vi brugt fermenterede hvidløg, tørrede svampe, tørrede tomater og sellerifrø.
De tørrede svampe og tomater har naturlige bakterier på overfladen, fordi de er usprøjtede og tørrede ved lav varme. Sellerifrøene har vi høstet fra vores bladselleri. Vi kan ikke altid nå at spise alt det, som vi frembringer, og så er det en god idé at lade det blomstre og gå i frø, så vi kan bruge frøene istedet. Tænk på alle de insekter, der også får gavn af blomsterne og frøstandene. Vores havefilosofi er at have tilpas mange af den samme type planter, så det bliver en glæde at dele udbyttet med insekter og fugle. Det kommer tifold tilbage til haven og os med den balance, som dyrene er med til at opretholde i haven.
Vi bruger blandingen til maden, som drys, i olieblanding eller rørt op i mayonnaise. Prøv dig frem og find dine egne blandinger. Del gerne dine erfaringer på bloggen her eller på fermentering danmark på facebook.
Med venlig hilsen
Jimmie og Lisbeth