Dele is

Dele is

Artikel fra JP net of videnskab.dk den 7. August:

”Hunde i hjemmet forebygger børneeksem”

Jo flere hunde du ejer, jo lavere er risikoen for, at dit barn får børneeksem. Nyt dansk studie understøtter hypotesen om, at bakterier er vigtige for udviklingen af vores immunforsvar.”
Fint studie, som siger det samme som vi gør, også fin artikel, som vi er enige i, bortset fra en vigtig detalje i konklusionen.
Kort fortalt drejer det sig om, at hvis man har hunde – og jo flere jo bedre – så har ens børn mindre risiko for at få børneeksem (atopisk dermatitis).
Der er åbenbart 20 % af børn der lider af den hudlidelse, så det er et stort problem.
Konklusionen på studiet er, at den positive effekt stammer fra de bakterier, som de firbenede venner spreder mellem os.
Her er et klip fra artiklen som i øvrigt kan læses her:
http://videnskab.dk/krop-sundhed/hunde-i-hjemmet-forebygger-boerneeksem

»Det er vigtigt at understrege, at det er en tolkning, men resultatet understøtter vores og mange andre forskeres hypotese om, at årsagen til at mange børn lider af børneeksem og andre kroniske sygdomme er en ubalance i bakteriemiljøet tidligt i livet.«
Her er vi enige!
Citat:
“I et studie fra sidste år viste hun (Grethe Elholm Ph.d. og allergiforsker), at personer, der er vokset op i byen, har en markant højere risiko for at udvikle allergi over for pollen og dyr sammenlignet med personer, der er vokset op på landet. Og at det formentlig hænger sammen med de forskelle i bakteriemiljøet, der er i byen og på landet.”
Her er vi enige!
Citat:
“Vi kan jo ikke råde folk til ikke at gøre rent, men hvis vi hele tiden insisterer på at desinficere alt, der omgiver os, så slår vi også de gode bakterier ihjel. Men dem har vi altså brug for, hvis vi vil have et velfungerende immunforsvar.”

Her er vi enige!

Vi arbejder med at DNA-sekventere bakterieprøver fra børnenes afføring, hud, vagina, luftveje osv. på flere tidspunkter af børnenes liv. Derved får vi kortlagt samtlige organismer, så vi hele tiden får mere viden om, hvad der er gode og dårlige bakterier,« forklarer Hans Bisgaard.
»Når vi en dag er færdige med det, kan vi præsentere en buket af bakterier, som vi kan pode børnene med fra start, så deres immunforsvar udvikler sig optimalt,« fortsætter han”

Her er det, at det går helt galt.
Vi skal ikke have en farmaceutisk løsning på dette problem.

Vi skal lære at tage ansvar for vores eget liv. Mødre – fædre – ja alle skal lære at leve probiotisk rigtigt. Risikoen er, at HVIS man tror, at en pille kan løse de nyfødtes problem, så går det galt på et tidspunkt. Man kan ikke løse problemerne med en pille, der skal den rigtige indstilling til og dermed en livsstilsændring.
Det er ikke så svært endda.
Følg de her simple råd og du er på rette vej:
1. Inkluder så mange bakterier i din mad som muligt
2. Spis økologisk frugt og grønt (fordi det indeholder de naturlige bakterier på overfladen)
3. Undgå de fødevarer og tilsætningsstoffer, der stimulerer de skadelige bakterier: sukker og kemikalier
4. Vær mere kritisk overfor de produkter du bruger til rengøring af hjemmet. Der skal være rent i et hjem, men ikke sterilt.

Jimmie og Lisbeth