Fermenterede perleløg med glaskål

Fermenterede perleløg er delikate og et godt bidrag til kødretter og salater. Du kan endda også spise dem som snack.

Vi har lige sat et glas i gang med perleløg og glaskål, så der går to uger, før vi kan vise eksempler på salater med perleløg.

Det har været svært at finde perleløg og jeg har heller ikke rigtig fundet dem som frø, så jeg kunne dyrke dem i haven. Det må blive til næste år. De fleste af mine løg er allerede lagt i jorden.
Det lykkedes os til gengæld endelig at finde et net med perleløg og så kunne der kun blive til et glas. Vi må på udkig efter flere.
I denne opskrift har vi blandet perleløg og glaskål i glasset, da vi har rigeligt med glaskål i haven. Fordelen ved at blande med glaskål er, at kålen har masser af naturlige mælkesyrebakterier på overfladen og vores egne er med garanti usprøjtede.

Opskrift

Pil det yderste af skallen på perleløget og brug dem hele.
Glaskålen (knudekål) snittes i stave i den tykkelse du selv ønsker det.

Begge dele lægges ned i et rengjort patentlågsglas og der tilsættes peberkorn og evt. krydderurter efter smag.

Du skal blot huske på, at tilsætter du friske krydderurter, så kan dine fermenterede produkter ikke holde sig så længe, fordi de friske urter hurtigt går i opløsning.

Saltlagen, som er lavet af 1L vand og en spiseskefuld salt hældes på og der forsegles i toppen med et kålblad.

Dernæst lægges en tung genstand i spænd imellem kålblad og låg, så man sikrer sig, at kålbladet og andet indhold holdes under vandoverfladen.

Voilà så nemt er det.

Nu mangler vi bare anvendelsesmulighederne – så vi er tilbage med nogle friske bud på salater om nogle uger.

Nu lysner det med al den aktivitet

 

Jimmie og Lisbeth