Der er mange opskrifter på fermenterede produkter og det er fantastisk at blive inspireret af alle de forskellige metoder og brug af ingredienser. Der bliver skrevet meget om, hvordan man fermenterer, men knap så meget om, hvordan vi kan bruge de produkter, som vi har frembragt. Når man har hylderne fulde af fermenterede produkter, så gælder det jo også om at få dem spist. Det skal være en smagfuld og æstetisk oplevelse, så glæden ved at have lavet det store forarbejde giver sig udslag i en sansefuld tilfredsstillelse.
Så har det været det hele værd.
Her er et eksempel på, hvordan du kan anvende fermenterede produkter, en dejlig dip med ansjoser og tun.
Tundip
Du skal bruge:
1 dåse tun i olie
4-6 ansjosfileter alt efter, hvor kraftig du ønsker smagen.
1-2 fed fermenterede hvidløg
1 spiseskefuld økologiske kapers
¼ fermenteret citron
1 spiseskefuld fermenteret tomat (kan udelades)
1 spiseskefuld tørrede tomater fra olieblanding. (kan udelades)
6-8 peberkorn
1-2 spiseskefulde god mayonnaise
Citron, hvidløg, og evt. tomat tages fra krukken med citronfermentering.
Note:
Vi bruger tomatpulver, når vi ikke har fermenterede tomater i huset. Tomatpulver indeholder de naturlige bakterier, som findes på overfladen af vores usprøjtede tomater. Tomatpulver kan bruges til mange retter og er et fantastisk produkt at have i køkkenet.
Fremgangsmetode:
Skær den kvarte citron i mindre stykker og kør ansjoser, hvidløg, kapers, peberkorn sammen med tun og olie igennem en food-processor.
Tilsæt et par spiseskefulde mayonnaise og fortsæt indtil glat, så blandingen får en ensartet konsistens.
HUSK! De fermenterede produkter indeholder salt, så du skal vente med at tilsmage med salt til sidst.
Dippen er god til mange ting og den vil være perfekt til den italienske ret ”Vitello Tunato” eller til andre kødretter og sågar tærter. Du kan også bare dyppe noget godt brød i dippen eller servere den sammen med grissini.
Se også vores opskrift på fermenterede citroner, som du kan bruge til meget tilbehør.🍋
Dip in
Jimmie og Lisbeth