Du kan påvirke din krop på utallige måder ud over hvad du indtager af mad og drikke.

Vi kommer til at skrive om alle disse faktorer. Det er velkendt at sollys påvirker os på en række forskellige niveauer. Ligeledes ved de fleste af stofskifteprocesserne i forbindelse med fysisk aktivitet har en lang række virkninger på helbredet.

De færreste tænker på konsekvenserne af de produkter de anvender til kroppen, det være sig lige fra diverse cremer, shampoo, tandpasta, mundskyllevæsker og lignende. Ja, bevares der er meget fokus på den allergifremmende risiko af disse produkter, men intet fokus på påvirkningen af vores naturligt forekommende bakterier.

Og så har vi al den medicin der indtages. Den hyppigste bivirkning for alle typer medicin er maveproblemer, så der er per definition påvirkning af dine tarmbakterier.

Alligevel er der absolut ingen typer medicin der testes for langtidsvirkningen af dine bakterier.

Det virker ærligt talt temmelig absurd, for hvad hvis du tager medicin i 10 år for forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol, og så udvikler depression, humørsvingninger eller allergi eller en autoimmunsygdom. Alle sygdomme som vi ved nu hænger sammen med din bakteriesammensætning i tarmen. Det er godt for medicinalproducenterne, for så skal du have mere medicin, men ikke så godt for dig.